Köp Växellådsolja

82 resultat
Titan Supergear MC 80W-90
Varunr:OIL-19-2823
Pris inkl. moms
Gratis frakt
I LAGER

Knappt märkbar, utan viktig

 

Som flesta bilägare brukar man noggrant kontrollera nivå av motorolja och när den är för låg så fyller man genast den eller byter helt när det är dags. Detta är logiskt eftersom motoroljan smörjer den viktigaste bildelen - fordonets kraftverk. Men man glömmer ibland att det är växellåda som sprider effekt och motorns kraft till hjulen, vilket innebär att växellådsolja - som täcker kugghjul kräver lika mycket uppmärksamhet som motorolja.

 

Tecken på att växellådsolja kräver byte och varför man byter den?

 

Manuell växellåda ger dig direkt kontroll över motorvarvtal, vilket innebär att du påverkar din egen körstil och kontrollerar bränsleekonomi. Allt de där är möjligt med tillräcklig nivå av transmissionsolja som med tiden visar att den är föråldrad, kräver påfyllning eller byte pga. läckage som syns visuellt eller luktas bränt inne och utanför bilen, dessutom erfarar man problem med växling som åtföls av skakning eller dröjsmål vid accelaration. Detta är tecken på att växellåda lider av slitage, som värme, tryck och friktion leder till. Dessutom små metallpartiklar från kugghjul blandas med växellådsolja och bidrar till nötning, vilket förstärks av vatten som kondenseras där. Därför byter man växellådsolja enligt fordonstillverkarens anvisningar, vilket ger mycket mer livslängd åt växellåda, säker prestanda, bränsleekonomi du önskar och hållbarhet.

 

Val av transmissionsolja

 

Att byta växellådsolja regelbundet minskar risken för att transmissionen går av och du undviker kostsamma reparationer. Det är det enklaste underhåll som din drivlina kan få, men vad för en olja ska man välja?  Oljor till manuella växellådor indelas efter viskositetsklass och mest användbara är 75W-90, 80W-90, 75W-90, tillverkas enligt specifikationer API GL5, GL4 och ZF TE-ML, vilket bekräftar deras motsvarighet till kvalitetsklass. På motorolja-online.se kan man köpa växellådsolja från olika välkända tillverkare såsom Fuchs, Liqui Moly, Castrol. För att vara säkert att klasser på seghet och kvalitet passar transmissionen se efter i instruktionsboken.