Köp Tvåtaktsolja

18 resultat
RACING 2T
Varunr:OIL-394-1409
Pris inkl. moms
plus frakt

I LAGER

En annan konstruktion kräver speciell smörmedel

Tvåtaktsmotorer används hos enklare fordon, båtar och trädgårdsredskap pga. med en annan konstruktion än fyrataktsmotorer, som passar deras användningsområden. Deras fördelar är att de har färre rörliga delare, enklare i underhåll och reparation, samt väger mindre. Men de kräver ändå omfattande smörjning, precis som mer komplicerade fyrataktsmotorer. Här används speciellt utvecklad tvåtaktsolja, som antingen blandas med bensinen i halten på 1 till 4%, eller fylls på i en separat oljetank, vilken lägger till motorolja senare i förbränningsblandning. Men oljan deltar inte i förbränningen, utan förser kolvarna, cylindrarna och andra motordelar med smörjfilmen för att möjliggöra utmärkt glidning, motstå koksbildning och skydda från korrosion och cirka 70% av bensinen förbränns och avges i form av avgaser.

 

Typer av tvåtaktsolja

Ägare till fordon eller redskap med tvåtaktsmotorer har nästan samma utbud av 2T olja som fyrataktsolja och kan köpa antingen mineralolja eller syntetolja, som indelas efter huvudämnet och i vilken andel det är förefintligt i oljan. Så mineralolja tillverkas helt enkelt av råolja som genomgår rengöring och indunstning och dit läggs till lösningsmedel och tillsatser, som förbättrar tröghet och korrosionsskydd. Syntetolja har dock en svårare tillverkningsprocess, så att den består av eten som förädlas av mineraloljan och POA och tillsammans de ger önskade egenskaper utan att kräva så många tillsatser och därför anses denna tvåtaktsolja mer renodlade. En biologiskt nedbrytbar motorolja består av ester och är avsedd för miljövänner, speciellt när den används hos utombordare.

 

Oljor till olika kunder

Svenska marknaden av tvåtaktsolja domineras framför allt av billigare mineralolja som presenterade från välrenommerade tillverkare, såsom HIGH PERFORMER, CASTROL, MOBIL och OKQ8, som kostar 45-90 kr/l, delsyntetiska når 100 kr/l och helsyntetiska 100-150 beroende på änvändningsområden och tillverkare. Alla de går det lätt att köpa på motorolja-online.se – en tillförlitlig webbutik som förstår sig på motorolja.