Köp Trägårdsbruk

4 resultat

Brukbara oljor i trädgården

 

Att svenskar älskar naturen är ingen överraskning och därför de försöker skapa den omkring sina bostäder eller de sköter om sina trädgårdar vid sommarstugor. Precis som bilar kräver trädgården ständigt underhåll för att glädja omgivningen och själva ägaren till den. Därför bör man ofta skära bort torra grenar, ta hand om blommar och förstås klippa gräs. För att inte ägna all sin fritid åt arbete har man för länge sedan börjat underlätta underhållsarbeten med trädgårdsredskap, såsom gräsklippare och el- eller motorsågar. Dessa redskap kräver precis som fordon sin smörjning, vilken i fall med motorsågar inte begränsas till motorolja, utan dess kedjor kräver rätt sågkedjeolja.

 

Typer av sågkedjeolja

 

För att fungera utmärkt ska svärden och kedjan på motorsågar smörjas och flesta skogsarbetare brukar välja mineralolja till sina sågar, vilket är ett billigt och ganska effektivt alternativ, men med tanke på att även speciellt anpassande för trädgårdsbruk eller skogsbruk sågkedjeolja är inte tillräckligt flytande, så stannar den inte länge på kedjan och flyger åt olika håll, därför förbrukas den mycket för att inte tala om miljön som skadas. Därför föreskrivs det i många länder att använda enbart vegetabilisk kedjeolja till motorsågar i skogarna och statisken visar att även enkilda kunder köper rapsolja åt trädgårdbruk ganska ofta. Det visar att bio-oljan har utmärkta smörjande egenskaper och mindre konsumpsion pga. sin mer tröghet och vidhäftning. 

 

Olika oljör för trädgårdsbruk på samma ställe.

 

Slitage hos tvåtaktsmotorer på motorsågar och gräsklippare minskas avsevärt om de fylls tillräckligt med 2T mineralolja, som kan även hälls i din skoter med tvåtaktsmotor. Men om du är miljövän så går det inte att använda denna olja till sågkedjor, i stället köp speciell vegetabilisk kedjeolja, som förtås inte har någon skadlig miljöpåverkan jämfört med användning av vanlig sågkedjeolja. I alla fall all de där hittas på motorolja-online.se