Köp Tillsatser

52 resultat
Bleiersatz
Varunr:OIL-868-2667
Pris inkl. moms
plus frakt

I LAGER

Mer än bara underhåll

När man äger och kör bil, så tänker man att det enda behövs är att låta den undergå service regelbundet med oljebyte och filterbyte, så att man undviker dyrbara reparationer pga. dåligt underhåll. Det stämmer, men för att vara dubbelsäker på att bilen kör längre utan fel, så använder man ofta tillsatser, som hälls i viss halt till bränsletanker, förgasare, insprutningssystem, samt till motorolja, växellådsolja och hydraulsystem. Dessa additiver skiljer sig från varandra och fyller olika funktioner även om delar samma användningsområde.

 

Vad är tillsatser för någonting och varför behöver man dem?

När det gäller motorolja, som bör smörja lika utmärkt under hela temperaturområdet, händr det ibland att friktion och slitage blir högre än man förväntat vid t.ex. kalla temperaturer i synnerhet vid kallstart och för att undvika detta använder man oljetillsatser som brukar hällas vid oljebyte i 3% andelen. De ger säkrare oljefilm som stannar på metallytor och därför förser tillräcklig smörjning redan vid starten, när motoroljan inte hunnit nå berörda delar, därför ökar effekten, livslängden och minskas bränsleförbrukningen. Dessutom hjälper tillsatser avleda orenligheter, partiklar till oljefilter där de väntar på dess byte och när det gäller växellådor, så får deras oljor med oljetillsatser extra vidhäftning på smörjfilmen hos kugghjul.

 

Underbara additiver

Att förbättra inte bara smörjningen utan rengöra bränslesystem och även förbränningsrum är tillsatser bra också på. Bränsletillsatser hälls till bränsletanken i viss mängd, som anges på burken och de indelas i två grupper efter sin effekt. De första rengör avlagringar i bränslepump, rör och hela bränslesystemet, så att ryckig gång, motorstopp undvikas och bränsleekonomi tillsammans med motorns prestanda optimeras. De andra är helt enkelt oktanhöjare som förutom rengöring och smörjning av cylinderväggar ger högre prestanda. Om du är fascinerad över tillsatser, så kan du få prova dem från motorolja-online.se och du blir visst förvånad över deras verkan!