Köp SHELL 5W-20 Motorolja

1 resultat

Användning

Som viskositetsklass och tester visar passar Shell 5W-20 olja utmärkt nord klimat, vare sig vinter eller sommar. När det gäller bilar som har extra behov i en sådan produkt så kan man nämna Ford senaste uppfinning Ecoboost motor som drar mest ut av en liter av cylindervolym. Den är utrustad med turboladdare och direkt bränsleinsprutning, där allt är så fin inställd att det skulle bli galen att hälla vilken motorolja som helst. Därför är Helix Ultra Professional AF en av få oljor som fick användas i sådana motorer.

Egenskaper

Oavsett motorns tillverkare rekommenderas det att använda Shell 5W-20 i de fall, när bilägare vill ha mindre bränsleförbrukning, eftersom senaste tester har visat upp till 3% besparing. En rad andra tester har också visade utmärkta resultat när det gäller obetydlig slambildning och resulterande ökning av friktion. Inte överraskar minskad slitage i ventiltryckare, kamaxel och fint tillstånd av vevaxelbussningar. Det förklaras med flytighet typisk för helsyntolja, som tillåter snabb oljetillförsel till mest krävande platser på en gång efter motorstart speciellt vid kalla tider. Helix Ultra Professional AF motstår också bildning av högtemperatursavlagringar och oljeförtjockning som kan negativt påverkare motor.

Billigt att få tag

För att tillåta sig verkligen kvalitativ motorolja krävs det inte mycket nu – bara kolla att viskositetsklass är rekommenderad av tillverkare och besök motorolja-online.se. Där kan du hitta olja som säljs i olika volymer – från små 1-liters burkar till stora dunkar. I alla fall om du vill köpa Shell 5W-20 bara lägg varan i kundvagnen och betala. Leveransen kommer inom 2-4 dagar max.