Köp Olja för lastbil

54 resultat

Egenskaper av lastbilsolja

 

Olja för lastbil är något annorlunda än smörjmedel avsedda för personbilar. Driftsförhållanden av motorerna på lastbilar beror på behovet av att täcka resor över hundratals mil, vilket i sin tur orsakar ökad belastning på motorn. Därför rekommenderas det av lastbilstillverkare att använda endast lämplig olja som passar nyttofordon, speciellt om det gäller högbelastade nyttofordon. Endast lämplig oljetyp erbjuder tillförlitligt skydd mot mekanismer mot slitage och förlänga deras livslängd.

 

Typer av motorolja

 

När man väljer rätt olja för lastbil brukar man följa nedanstående rekommendationer. Det bästa alternativet för moderna lastbilar med ålder på upp till 5 år är helsynolja, vilket kan förlänga livslängden av alla motordelar, samt hela bilen. I så fall ska viskositeten hos det smörjmedel uppfylla 5W30, 10W30, 10W40 värden. Optimal prestande för nyttofordon med som är i drift från 5 till 10 år ger halvsyntolja med en uppsättning tillsatser och en viskositet på 10W40. Vid överskridande av motorns tioåriga livslängd och tecken på dess kännbar slitage är det värt att ersätta en syntetisk olja mot en mineral analog med en viskositet på 20W50 eller 15W40. Men viskositet är inte den ända faktorn man ska uppmärksamma, tar hänsyn också till godkännande och oljetillverkare.

 

Kvalitativ olja billigt

 

Vill man få en förstklassig olja som kommer att hålla under långa resor utan behov att byta den så är det bättre att får tag i en speciell olja för lastbil. Det kan göras smidigt och billigt i motorolja-online.se, där man säljer olika slags motoroljor, transmissionsoljor, hydrauloljor och även bromsvätskor.