Köp FERTAN Motorolja

11 resultat
Rostkonverter
Varunr:OIL-997-3072
Pris inkl. moms
plus frakt

I LAGER

Fertan

 

De olika slags motoroljorna på marknaden är avsedda för olika typer av användning. För att kunna välja rätt olja till ditt fordon behöver du förstå betydelsen av begrepp som oljetillsatser, viskositetsbetyg och klassificeringskoder. Oljetillsatserna är till för att hålla motorn ren, sval och korrosionsfri. Viskositetsklassificering innebär en klassificering och identifikation utifrån oljans viskositet, vilket innebär dess förmåga att flöda. Det finns i huvudsak två typer av olja på marknaden idag: enviskositetsolja och flerviskositetsolja. Nästan alla fordon är konstruerade för att köras på flerviskositetsoljor. Ju lägre viskositetstal desto tunnare olja och desto lättare har den för att flöda. För att ta reda på vilken viskositet du ska välja bör du konsultera din bruksanvisning. När det gäller oljeklassificeringskoder så ser man ofta starburstsymbolen som innebär att oljan klarar de nuvarande kraven för motorskydd och bränsleekonomi. Fertan motorolja är framtagen med hjälp av den senaste teknologin och lever upp till alla krav.

 

Förlänger livslängden

 

En del menar att syntetiska oljor kan tillåta ett längre intervall mellan oljebytena, att de bidrar till mindre slitage på motordelarna och att de fungerar vid högre motortemperaturer. Möjligheten att köra på samma olja under längre tidsperioder har dock ännu inte bevisats. För att välja olja till ditt fordon, så behöver du fundera på följande: Vilken typ av olja har du använt tidigare? Om ditt fordon har gått alldeles utmärkt så finns det ingen större anledning att byta varumärke. Vilken typ av olja rekommenderas i din bruksanvisning? Om ditt fordon är nytt och fortfarande har giltiga garantier, så kan användning av något annat än den rekommenderade oljan göra garantin ogiltig. Bor du i ett extremt kallt eller extremt varmt klimat? Är det mycket bergigt? Förekommer det snabba temperaturväxlingar? Hur gammalt är ditt fordon? Om du har ett gammalt fordon som körts på enviskositetsolja har det nog byggts upp en del slam eftersom en del enviskositetsoljor inte har tvättmedel i sig. Fertan motorolja ger din bil ett utmärkt skydd och förlänger livslängden på din motor.

 

Köp ny motorolja idag

 

Du bör regelbundet lämna in din bil på service och byta ut de delar som blivit utslitna. Det är dessutom viktigt att regelbundet byta ut motoroljan. Först bör du dock undersöka så att den motorolja som du tänker köpa säkert kommer att passa till just din bil. Besök motorolja-online.se, din butik på nätet för motorolja till bilen och andra fordon. Du kan exempelvis köpa Fertan motorolja. Snabba leveranser, stort utbud och bra priser!