Köp CASTROL Motorolja

95 resultat

Vad ligger bakom allomfattande oljetillverkare?

 

När Charles Wakefield som öppnade ett företag inom smörjmedelstillverkning blandade ricinolja (Castor oil) med mineralolja för första gången fick man en en unik produkt Castrol, vilket förändrade produktionssätt av alla smörjmedel. Men företagets framgång har blivit tydlig i motorsport när när publiken på läktaren förstod Castrol var bland tävlande efter lukten av ricinolja. Just med dess motorolja nådde en bil 1227 km/t 1997. 5 år senare fylls motoroljan i motor som varvas upp till 19.000rpm. Och det är två av 21 liknande rekord, som visar hur Castrol är kapabel att leverera verkligen lämplig olja med alla meddelade egenskaper.

 

Oljesortiment

 

Olja från Castrol är valet av professionella och vanliga personer som uppskattar sin bil. I båda fall levereras tre serier av motoroljan – Edge, Magnatec och GTX. Första serien av helsyntolja lovar om förbättrad och ökad motorprestanda bl.a. tack vare en ny teknik Titanium FST, vilket minskar kontaktytan mellan metaldelar. Under extrema förhållanden är oljefilmen med titanföreningen två gånger mer hållbar som förebygger dess brott. Magnatec motorolja är dock speciellt riktade på motorskydd från första sekunder efter start tack vare kloka molekyler som fastnar i metal när motorn inte går. Ett enklare alternativ är halvsyntolja GTX som förebygger bildning av förbränningsrester och oljeslam tack vare utvalda tillsatser.

 

Klok butik

 

För att i lugn och ro välja sin olja efter önskade egenskaper och viskositet, krävs brett utbud med utförliga bekrivningar. Hos motorolja-online.se är det möjligt och vi rekommenderar Castrol oljor som dessutom kostar betydligt mindre än vanligt. Vår prissänkning gäller också partihandel när du köper flera liter för säkerhets skull.