Köp CASTROL CLASSIC Motorolja

1 resultat

Varför Castrol?

 

Den 19 mars 1899 inrättade Charles Cheers Wakefield ett oljebolag i England vilket tio år efteråt producerade ett nytt smörjmedel som skulle revolutionera fordonsbranschen under första hälften av det tjugonde århundradet. Den nya oljan bar namner Castrol. Och tillsammans med ett antal nya lösningar för moderna bilar, erbjuds veteranbilsolja av Castrol som tar hand om riktigt gamla bilar, klassiker, oldtimers och vintage bilar. Det görs för att inte kompromissa med mototskydd, eftersom att få tag i en ny motordel för en urgammal bil kan bli dyrare än för en modern bil. Därför kan man passa på att hälla Castrol CLASSIC som har rätt viskositetsklass, formula som ursprungligen rekommenderades av fordonstillverkarna.

 

Egenskaper

 

Trots att Castrol CLASSIC är avsedd för äldre bilar så används senaste tekniken för att tillverka motorolja vilket ännu mer skyddar din veteranbil än det kunda man göra i förtiden. Blandad i Storbritannien med egen formula med högt zinkinnehåll blir den idealiskt för motorer med tungt belastade gnidande ytor, såsom kamlober och tappar. Tillverkad av omsorgsfullt utvalda basoljor, är Castrol CLASSIC kvar i klassen som tålar väl höga temperaturer - vilket garanterar gott oljetryck även under extrem användning. Dessutom mycket effektiva tvättmedelstillsatser säkerställer minimala nivåer av oönskade avlagringar på kolvar, tändstift och topplocket.

 

Gamla priser för veteranbilsolja

 

Hos motorolja-online.se är tiden liksom frusen eftersom märkets stolthet Castrol CLASSIC olja tillverkad för veteranbilar har så lågt pris att man knappt kan tro att det är slutet av 2010-talet. Att olja passar i många fall bevisas av anmärkningar i ursprungliga handböcker där det stod svart på vit att Castrol motorolja borde väljas.