Köp BMW Motorolja

5 resultat

Stränga krav av biljätten.

 

Först bör man avslöja hemlighet att motorolja BMW tillverkades första av Castrol fram till 2015, och sedan 2015 har företaget ändrat tillverkaren, som blev den globala oljekoncernen Shell. BMW motorolja utvecklas speciellt för att passa BMW:s bensin och dieselmotorer, där oljor testas och godkänns av biltillverkaren. BMW-motortillverkarens godkännande är den officiella BMW-motorens oljekvalitetsstandard, som bestämmer alla parametrar som biltillverkare anser vara obligatoriska vid användning av denna produkt i sin motor. Innan certifikatet utfärdas genomförs komplexa laboratorie- och bänkprov, vilka betalas av själva oljetillverkare.

 

Egenskaper och typer

 

Det maximala skyddet för BMW-bilmotorn tillhandahålls av en speciellt konstruerad, original motorolja BMW. Den tillverkas med användning av högpresterande tillsatspaket och högkvalitativ basolja Shell. Det ger motorn en resurs som är bestämt av själva biltillverkaren. Olja utvecklas för specifika motorfordonsmodeller. När man väljer motorolja BMW med hög viskositet för sportanvändning, kom ihåg att högre tröghet kan minska motoreffekten. Så tillverkas oljor som motsvarar 4 godkännanden av biltillverkare. Det första är Longlife-98 för BMW-bilar med bensinmotorer efter 1998 årsmodell, som tillåter oljebyteinterval upp till 1.500 mil. Longlife-01 passar bilar tillverkade sedan 2001 och också tålar samma bytesinterval. Longlife-01 FE avse de mer tröga oljor som tillåter att spara bränsle. För moderna dieselmotorer med partikelfilter passar Longlife-04, men vill man gynna motorens sportkaraktär så häller M TwinPower Turbo olja.

 

Skräddarsydd olja till skräddarsytt pris

 

Stränga krav på motorolja BMW leder inte till dess lägre slutpris, och det förstår man. Men hos motorolja-online.se går det däremot att spara en liten slant, speciellt om man väljer att köpa flera burkar, vilket kommer att kosta ännu billigare. Men priser är inte den enda fördelen, utan också snabb leverans.