Köp Automatisk olja

51 resultat
ATF 220
Varunr:OIL-270-1402
Pris inkl. moms
plus frakt

I LAGER

Avancerade system kräver avancerad smörjning

 

Ju mer mekaniska anordninar har blivit utvecklade och komplexa, desto mer avancerade oljor har blivit för att uppfylla högre krav. Det gäller precis automatlåda som kräver rätt automatväxellådsolja för att garantera lätt körning och föreskriven livslängd på växellåda. Den passande automatlådeoljan fylls på direkt på fabriken och några tillverkare lovar att den ska räcka till utan byte under hela bilens liv, men andra rekommenderar att byta oljan i jämna mellanrum. Många förlorar därför fattningen inför denna frågeställning, i synnerhet när olika tillverkare av växellådsoljor erbjuder diverse oljor för automaten och speciellt när man renoverar automatlåda på en veteran bil.

 

Behöver man egentligen byta automatväxellådsolja och vilken?

 

Det står alltid i bilens brukanvisning eller reparationsbok vilken typ av automatväxellådsolja bör man använda och hur ofta ska byte utföras. I detta fall bör man helt enkelt följa specifikationer och välja bland olika tillverkare – är man märkeskåt så kan man betala dubbelt mycket för kända varumärket, vill man spara en slant i stället, så väljer man en billig olja, och även billigare om den köps hos motorolja-online.se. Alla oljor tillverkas med hög standard, så var inte rädd för dålig kvalitet. Å annan sida om biltillverkare anger att automatlådeoljan byts aldrig hos deras bil, så måste man komma ihåg att oljan sköter kylning, smörjning av mekaniska delar, vilka pga. nötning (som är naturlig sak) bildar partiklar, som oljan samlar därför kan det leda till haveri.

 

Sällsynt olja?

 

Om du äger en veteranbil, eller hellre den äger dig, eftersom du ägnar all sin tid åt den, så kan du inte köpa precis vad står i bruksanvisningen, eftersom den tillverkas inte. Därför söker man olja med liknande egenskaper och väljer mellan mineral, helt eller delvis syntetisk automatväxellådsolja, och har man tvekan om det, så kan man ringa till oss!